19:00

Åstorps FF

Referat: Vejby IF - Åstorps FF

Vejby - Åstorp 2-1 (1-1, 1-0)

Långt om länge kommer här ett refererat från matchen mot Åstorp. Jag har sett matchen dels live men även 2 gånger på video och upplevelsen att Åstorp var bättre än oss spelmässigt har mildrats något efter att ha sett repriserna.

Efter en öppning där lagen känner på varandra nyttjar Åstorp en slarvig pass på mittfältet, ställer om och trär igenom en djupledsboll som förvaltas. 0-1 efter 3 minuter är inte optimalt men gott om tid att vända.
Vi lyckas ta oss framåt på högerkanten och Edvin har ett i burgaveln, i övrigt är det mest ett ställningskrig fram till första rundan av byten.
I 26e minuten vinner Edvin boll på kanten spelar den vidare ner till Elwin på samma kant som löper mot straffområdet och slår in bollen där Leon möter och skravar in kvitteringen. Rättvist ändå.
Innan pausvilan hinner Sune stå för en klassaktion där han läser spelet bra och rusar ut och avstyr en djupledsboll. Leon vinner sen boll på mittfältet, löper centralt och avlossar ett skott som tar i ribbans underkant och ut.
Paus.

Andra halvlek början något kaotiskt efter att Hadi vrickat foten och blir tvungen att kliva av. Man har också gått över på en 4-5-1 uppställning som alla nog inte uppfattat. Åstorp passar på och skapar ett par farliga chanser men antingen står Sune i vägen eller så missar man mål.
När vi kommer rätt i positionerna så blir det bättre. Edvin och Elwin kombinerar sig fram till ytterligare läge men bollen styrs ut till hörna. Vi biter oss fast ganska bra i offensiv zon men räddas igen av Sune som på en omställning gör en grym räddning där han får sträcka ut ordentligt och tippar ut bollen till en hörna.
Ledningsmålet kommer i 72a minuten på en lång utspark där bollen studsar över alla spelare både en och två gånger innan Elwin får kontroll på den, borrar ner huvudet och kör mot mål. Innan han hinns ikapp ser han en lucka mellan målvaktens ben och trycker av. MÅL!
Sista minuterna går vi ihopa som lag och håller tätt. Att göra mål på oss är ingen barnlek.

Jag upplever det som att vi får med oss något fler frisparkar än vanligt, många kommer efter att Gerber blivit osjysst behandlad. Åstorp är något större och starkare än oss och dominerar innermittfältet, man är duktiga att spela på rättvänd spelare och spelar överlag en fin fotboll.
Vi vinner inte mycket på långa utsparkar. Fram till ledningsmålet lyckas vi vinna ca 1 av 10 av dessa bollar.
I matchens slutskede har vi 4 spelare på bänken med mer eller mindre allvarliga skavanker.
Serieledning efter 5 spelade omgångar och minst antal insläppta mål. Lilla Vejby va? ;)